Nærsynede børn

Antallet af nærsynede børn eksploderer!

Flere og flere børn bliver nærsynede, og knap halvdelen af verdens befolkning vil være nærsynet i 2050, hvis den nuværende udvikling fortsætter.

Børnene bliver nærsynet i en tidligere alder. De udvikler en højere grad af nærsynethed og udviklingen går hurtigere end tidligere.

Forskere verden over er enige om, at årsagen til at så mange bliver nærsynede skyldes, at vi bruger mere og mere tid på at fokuserer på en kort afstand. Den tid, vi dagligt bruger på f.eks. computere og iPad, er steget markant gennem de seneste år. Dette gør sig også gældende for børn.

Når børn og unge fokuserer på den korte afstand, vil det for mange resulterer i, at man udvikler nærsynethed.

Nærsynethed starter oftest i alderen 6-16 år og vil som regel udvikle sig over en årrække. Først i 20-25 års alderen forventer vi, at udviklingen helt er stoppet. For de børn der tidligt bliver nærsynede, har de altså en lang årrække foran sig, hvor nærsynetheden kan forværre sig. Hurtigst går det de første par år, hvor styrken ofte kan stige med -0,50 til -1,00 dioptri om året. Barnet kan altså risikerer at ende med en rigtig høj styrke som voksen.

At leve med en høj nærsynethed er i sig selv generende. Man er dybt afhænning af briller eller kontaktlinser. Men man har også en markant øget risiko for at få øjensygdomme som nethindeløsning, AMD og grøn stær senere i livet, hvilket kan være ret alvorligt og i nogle tilfælde synstruende.

 

Vi kan bremse udviklingen af nærsynethed hos dit barn.

Er dit barn blevet nærsynet, og stiger styrken nærmest hver gang I er til kontrol?

Vi kan bremse denne udvikling!

Med natlinser reducerer vi stigningen af nærsynethed med mindst 50%, og ganske ofte bremser vi udviklingen helt, så barnet ikke bliver mere nærsynet, end det er idag.

Se den lille video om hvorfor børn bliver nærsynede, og hvordan vi kan bremse det.

Myopia = Nærsynethed

https://youtu.be/xK6-At8sqFU

Se mere om natlinser her (ortho-K linser)